Direct naar de inhoud van deze pagina

Algemene Hulpdienst Elst

De Algemene Hulpdienst is een organisatie van vrijwilligers, die burenhulp verlenen. Die 'buren' wonen echter niet direct naast U, maar zijn via de Algemene Hulpdienst toch goed bereikbaar. En ze helpen U graag!

* Voor wie is de Algemene Hulpdienst bedoeld?

Voor iedere inwoner van Elst die hulp nodig heeft en voor wie deze hulp (ook in financiële zin) niet beschikbaar is. Er wordt daarbij geen onderscheid gemaakt. Iedereen kan immers in een situatie terecht komen waarbij directe hulp dringend noodzakelijk is.

* Wat doet de Algemene Hulpdienst?
Feitelijk doen wij niets anders dan vraag en aanbod van hulp zo snel en passend mogelijk bij elkaar brengen. Die hulp kan onder meer het volgende inhouden.
– tafeltje dekje
- vervoer naar ziekenhuis of andere bestemmingen
– boodschappen
– karweitjes in en om het huis
– invullen van formulieren.

* Tafeltje Dekje
Tafeltje Dekje is het bezorgen van koelverse maaltijden aan huis bij mensen die daar zelf niet voor kunnen zorgen. U kunt voor deze voorziening in aanmerking komen bij ziekte, handicap, ouderdom of als u om een andere reden niet in staat bent een warme maaltijd te (laten) bereiden

* Bereikbaarheid
Hulp komt altijd tot stand via bemiddeling van een coördinator van de Algemene Hulpdienst die weet welke vrijwilliger in een bepaalde situatie het beste kan helpen en beschikbaar is. De coördinator is op werkdagen telefonisch bereikbaar via (0481) 374926 tussen 09.00 en 10.00 uur.

* Wilt u ook helpen?
Bel ons, wij begroeten u graag als nieuwe vrijwilliger!

Zie ook onze brochure:

De Stichting met een hart!