Direct naar de inhoud van deze pagina

match-verhalen

Financiële administratie weer op orde

Door omstandigheden kan je als een berg opzien tegen je administratie. Er blijven rekeningen liggen en je weet niet meer hoe je er financieel voor staat. Dit overkwam ook een mevrouw uit Overbetuwe. Ze merkte dat ze er zonder hulp niet meer uit kwam. Ze keek op de website overbetuwevoorelkaar.nl en vond het aanbod van Rosanne. Rosanne helpt graag mensen bij hun financiën, als ze dit om wat voor een reden dan ook, tijdelijk of voor langere duur niet zelfstandig kunnen doen. Mevrouw registreert zich bij overbetuwevoorelkaar.nl en stuurt een bericht met haar hulpvraag aan Rosanne. Rosanne maakt met mevrouw een afspraak om gezamenlijk de financiële administratie weer op orde te brengen. Daar wordt nu hard aan gewerkt.


Iets doen voor een ander via Overbetuwevoorelkaar.nl

Karin heeft een druk gezinsleven en een baan. Maar ze vindt het leuk om eens een ander te helpen als ze daarvoor tijd heeft. Alma is hoog zwanger, heeft een peuter van 2,5 jaar en is alleenstaand. Vóór de bevalling moet ze verhuizen en heeft hulp nodig. Ze heeft haar hulpvraag geplaatst op overbetuwevoorelkaar.nl. Karin woont bij haar in de buurt en reageert daarop. Karin heeft Alma geholpen met het uitzoeken van spullen en het inpakken van dozen. Alma woont inmiddels in haar nieuwe woning.


Overbetuwevoorelkaar.nl verbindt.

Overbetuwevoorelkaar faciliteert met haar website bewoners en (vrijwilligers-)organisaties. Organisaties die daar heel actief gebruik van maken zijn de Algemene Hulpdienst Elst, Meldpunt Vrijwillige thuishulp/Knooppunt Mantelzorg, Sociaal Kernteams, Vluchtelingenwerk en Philadelphia Zorg Elst. Vooral de Algemene hulpdienst en Sociaal Kernteams kijken heel actief naar hulpvragers en hulpbieders om 'clienten' zo goed mogelijk te kunnen helpen en vrijwilligers goed te kunnen inzetten. Dat verdient navolging.

Passie en talent kun je heel goed delen. Dol op tuinieren, talent voor techniek of passie voor handwerk. Iedereen heeft wel iets te bieden wat een ander heel goed kan gebruiken. Door wat de één kan te koppelen aan wat de ander nodig heeft, zorgen we ervoor dat mensen elkaar een handje kunnen helpen.

John vindt het mooi om mensen met problemen of die tobben met hun gezondheid te helpen. Hij wil helpen met vervoer, boodschappen doen, maar ook met koken, huishoudelijk werk, helpen in de tuin of klussen in en om het huis. John heeft zijn hulpaanbod geplaatst op overbetuwevoorelkaar.nl. Op die manier heeft hij al meerdere mensen gelukkig kunnen maken die op overbetuwevoorelkaar.nl zijn aanbod hebben gevonden.

Zie ook deze pagina in De Betuwe

VluchtelingenWerk Oost Nederland vindt taalcoaches via overbetuwevoorelkaar.nl

VluchtelingenWerk Oost Nederland zoekt taalcoaches voor het bieden van individuele taalondersteuning aan één of meerdere inburgeraars. Centraal staat het vergroten van de taalkennis en het doorbreken van angst om de Nederlandse taal te spreken.

Maartje van VluchtelingenWerk Oost Nederland plaatst op overbetuwevoorelkaar.nl de hulpvraag voor taalcoaches. Als snel krijgt zij reacties van vrijwillig(st)ers , die zijn ingeschreven op overbetuwevoorelkaar.nl, waardoor er 3 nieuwe taalcoaches zijn gestart.

Wilt u als vrijwilliger ook uw talenten inzetten om een ander te helpen? Meld uw aanbod dan op overbetuwevoorelkaar.nl of kijk op overbetuwevoorelkaar.nl of er een hulpvraag is die bij u past!