Direct naar de inhoud van deze pagina

Tips

Als u een bezoek brengt aan Overbetuwevoorelkaar.nl worden uw gegevens en uw privacy door Overbetuwevoorelkaar.nl beschermd en gewaarborgd. Zelf kunt u natuurlijk ook uw steentje bijdragen. Bijvoorbeeld door de regels voor veilig internetten te hanteren: verander regelmatig uw wachtwoord, let er op dat u uitlogt wanneer u gebruik maakt van een openbare computer en gebruik de laatste versie van een internetbrowser. Meer tips rondom veilig internetten vind u hier.

Wanneer u via Overbetuwevoorelkaar.nl contact hebt gelegd, is het verstandig een kennismakingsgesprek aan te gaan om te kijken of het klikt. Ook hier is bewust omgaan met uw veiligheid van belang. Overbetuwevoorelkaar.nl heeft de volgende tips opgesteld die u als richtlijn kunt hanteren:

Tip 1: Een particuliere hulpvrager op zoek naar hulp via Overbetuwevoorelkaar.nl voelt zich vaak kwetsbaar. Hulp vragen is nooit gemakkelijk en een internet platform is voor velen een redelijk onbekende manier. Probeer rekening te houden met mogelijke gevoelens van onveiligheid en onzekerheid. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld eerst een bel-afspraak te maken om alvast telefonisch kennis te maken. Of om het kennismakingsgesprek te laten begeleiden door een van onze samenwerkingspartners in onze gemeente. Deze partners kunnen u begeleiden bij het selecteren van een geschikte aanbieder. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Tip 2: Wilt u liever niet gelijk bij u thuis afspreken bij een eerste kennismaking? Spreek dan af in een openbare gelegenheid, zoals de bibliotheek of een café in de buurt.

Tip 3: Vraag uw nieuwe contact om een wettig legitimatiebewijs en controleer dit. Een eerlijk persoon zal hier geen moeite mee hebben.

Tip 4: Vertrouw op uw gevoel. Wat voor gevoel wekt de persoon in u op? Wat maakt het dat u zich zo voelt? Wilt u met deze persoon een persoonlijke band opbouwen?

Tip 5: Maak tijdens het kennismakingsgesprek duidelijke afspraken over de hulp die geboden wordt, de manier van omgaan met elkaar of eventuele vergoedingen en verzekeringen. Indien gewenst kunt u samen een contract opstellen en ondertekenen.

Tip 6: Neem een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) mee indien men daar behoefte aan heeft. De VOG is een verklaring waaruit blijkt dat het gedrag van een persoon geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving. De VOG kunt u bij de gemeente aanvragen. Lees meer hierover op de website van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Het is raadzaam om van tevoren een afspraak te maken met de hulpvrager over de kosten van de VOG; wellicht kunt u deze delen?

Tip 7: Houd ons op de hoogte. Hebt u het gevoel dat een bepaalde persoon verkeerde intenties heeft? Neem contact met ons op, we helpen u altijd verder.

Overbetuwevoorelkaar.nl wenst u veel succes!