Direct naar de inhoud van deze pagina

Vrijwilligersverzekering

De gemeente heeft voor alle vrijwilligers binnen de gemeente Overbetuwe een collectieve Vrijwilligersverzekering afgesloten bij Centraal Beheer.

Wanneer ben ik verzekerd?

U bent verzekerd op het moment dat u vrijwilligerswerk doet voor een vereniging, een stichting, een instantie of een groep mensen die een bepaalde maatschappelijke taak op zich hebben genomen.

Woont u zelf buiten de gemeente maar doet u vrijwilligerswerk voor een vereniging die in onze gemeente gevestigd is? Dan bent u verzekerd. Woon u in onze gemeente en doet u vrijwilligers werk in een andere gemeente die geen vrijwilligers-verzekering heeft, dan bent ook verzekerd.

Mantelzorgers worden niet als vrijwilligers gezien. Toch zijn zij verzekerd voor ongevallen en verlies en/of schade aan persoonlijke eigendommen.

Jongeren die vanuit school een maatschappelijke stage lopen zijn sinds 2011 ook verzekerd via de vrijwilligers-verzekering.

Werkt u als vrijwilliger bij de brandweer of de politie of bent u stagiaire? Dan bent u op een andere manier verzekerd.

Meer informatie kunt u lezen in de folder van de Vereniging voor Nederlandse Gemeenten

Waarvoor ben ik verzekerd?

Tijdens het vrijwilligerswerk bent u verzekerd voor ongevallen. Ook uw persoonlijke eigendommen zijn verzekerd.

Als vrijwilliger, maar ook als bestuur, bent u verzekerd voor aansprakelijkheid en rechtsbijstand.

Daarnaast bent u als bestuurder van een motorvoertuig ook verzekerd.

Wilt u hierover meer weten, lees dan de polisvoorwaarden na (zie tab voorwaarden).


Voorwaarden

Waarvoor ben ik verzekerd?

Tijdens het werk als vrijwilliger bent u verzekerd. Als u uw auto gebruikt voor bijvoorbeeld de voetbalvereniging, is uw auto ook verzekerd. Ook als bestuur of bestuurder van een vereniging bent u verzekerd. Hieronder kunt u de volledige polisvoorwaarden van de verzekering downloaden.

Kosten

Niet van toepassing.

Bijzonderheden

U kunt het schadeformulier downloaden bij de tab aanvraag. U vult het formulier in en stuurt dit met bewijsstukken naar de gemeente. Wij checken eventueel de gegevens bij de vereniging of organisatie waar u vrijwilligerswerk doet. Daarna sturen wij de schadeclaim door naar Centraal Beheer.

Centraal Beheer handelt de schade verder rechtstreeks met u af. Na afloop horen wij van Centraal Beheer hoe de schadeclaim is afgehandeld.

Aanvraag

Hier kunt u het schadeformulier downloaden. U kunt het ook opvragen bij de gemeente bij team Beleidsrealistatie (TBR) via telefoonnummer 0481-362300. U vult het formulier in en stuurt dit met bewijsstukken naar de gemeente ter attentie van TBR, Postbus 11, 6660 AA in Elst.

Meenemen

Niet van toepassing.

Uitvoeringsinstantie

Gemeente