Direct naar de inhoud van deze pagina

Eerste Zorg- en Welzijn Beurs Herveld-Andelst

Zorg en welzijn beurs herveld

SUCCESVOLLE ZORG- EN WELZIJN BEURS in Herveld-Andelst

Woensdag 25 oktober jl. vond in Herveld in de Hoendrik voor de eerste keer een Zorg- en Welzijn Beurs plaats. Het werd een in alle opzichten geslaagde beurs, waarbij diverse organisaties en instellingen die betrokken zijn bij Herveld-Andelst hebben laten zien wat ze voor de inwoners kunnen-betekenen. En dat is heel wat. Dat vond ook wethouder Ron van Hoeven, die de beurs opende.

De opzet van de beurs was gericht op zoveel mogelijk direct contact; veel mensen konden met hun vragen terecht bij de standhouders.

Er was een breed en gevarieerd aanbod: van peuterspeelzaal tot verzorgingshuis. Een kleine greep: vragen over mantelzorg en mantelzorgondersteuning; wonen; zorg en welzijn; ondersteuning van kinderen; financiƫn. Daarnaast was er aandacht voor lichamelijke gezondheid, fysiotherapie, sport, hulpmiddelen zoals scootmobiel, stoelen, maaltijdbezorging. En natuurlijk waren veel mensen benieuwd naar de nieuwbouwplannen van de Hoge Hof.

Ongeveer 160 inwoners hebben de beurs bezocht. Naast alle informatie die werd gegeven werd gretig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van gratis koffie / thee en een broodje. Ook was er een gratis loterij met prijzen ter beschikking gesteld door de lokale bedrijven.

Alle bezoekers konden een Zorg- en Welzijn Wijzer meenemen, waarin de organisaties en voorzieningen in Herveld en Andelst overzichtelijk zijn vermeld. Een handig overzicht voor thuis.

Deze Zorg- en Welzijn beurs werd georganiseerd door Dorpsbelangen, Hoendrik, Hoge Hof en Sociaal Kernteam. Op de dag zelf werden we geholpen door vrijwilligers van de Lions Club.

Ook de e standhouders waren positief over de vele bezoekers met hun vragen en de sfeer. Ook onderling werd veel informatie uitgewisseld. De organisatie, deelnemers en bezoekers kunnen terugkijken op een gemoedelijke en geslaagde beurs.

(bron: De Betuwe, vrijdag 27 oktober 2017)

Natuurlijk was overbetuwevoorelkaar.nl er ook!